31 Temmuz 2012 Salı

Stronghold 2 Full indir - 324 MB ! - Tek Link !




- OYUN HAKKINDA -
Stronghold 2, 3D grafiklerden oluşuyor. Kamerayı, mouse’umuzun scroll tuşuna basılı tutarak istediğimiz yönlere çevirebiliyor, daha da önemlisi iyi seviyede Zoom In / Out yapabiliyoruz. Haritanın içine kadar Zoom yaptığımızda, elemanlarımızın hareketlerini daha detaylı görebiliyoruz ancak burada da ufak tefek hatalar yok değil. Yine de, oyunun bizlere sunduğu görüş alanı oldukça tatmin edici, istediğimiz yere istediğimiz zaman ulaşabiliyoruz.

Daha önce de belirttiğimiz gibi genel amaç, kalemizi korumakla birlikte, ekonomik olarak üst düzey hale gelmek ve bu bağlamda tüm köylülerimizin de memnuniyetini, esenliklerini sağlamak. Bunları yapabilmek için, ekonomik anlamda uğraşmamız gereken birçok öğe var. Aslında kale korumanın dışında, oyunun büyük bir kısmını bunların oluşturduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz. Başlangıçta sınırlı sayıda köylümüz var ve biz yeni evler yaptıkça, yenileri de ortaya çıkmaya devam ediyor. Üretilebilecek birçok yiyecek ve materyal mevcut. Ayrıca, gelişmek ve kaynaklarla donanmak için köylülerimizi de çeşitli işlere monte etmemiz gerekiyor. Aslında bu işle özel olarak uğraşmamıza hiç gerek yok, Stronghold 2 bunun üstesinden rahat bir şekilde geliyor.

Yapılarımızı oluşturmak için tahta ve taş gibi kaynaklar toplamamız, bunları da depo etmemiz gerekiyor. Ağaçların etrafına, odunları işlemek üzere testereler yerleştirdiğimiz zaman, boşta bulunan işçiler, yerleştirdiğimiz testere sayısına göre buralara geliyorlar. Tabii bu olay sırf testere için geçerli değil. Taş ya da yün tesisleri kurduğumuzda, çiftlik kurduğumuzda ya da et toplamak için avcı çadırı yaptığımızda, sayılarına göre köylülerimiz, tüm işlere eşit olarak koşuyorlar. Yani bizim özel olarak onları şuraya buraya diyerekten görevlendirmemize hiç gerek kalmıyor, bu da bizi bir bevi külfetten kurtarıyor.

İnşaa edilebilecek birbirinden farklı binalar var. Bunlar da; askeri, sivil, endüstriyel gibi kategoriler altında toplanmışlar. Endüstriyel alandaki binalarımız, genelde ekonomik alanda gelişmemizi öngören binalardan meydana geliyorlar. Sivil binalar da, evler ya da köylülerimizin yaşam standartını kolaylaştırmak ve daha iyi hale getirmek için bulunan yapılardan oluşuyor. Tabii tüm bu ekonomik gelişmelerin yanında, askeri olarak gelişmemiz de çok önemli. Barrack ya da Armory gibi binaları kurduğumuz zaman, iş dağılımı sisteminde olduğu gibi boşta duran adamlarımız, ürettiğimiz birime dönüşüyorlar. Ana ekranda kullandığımız inşaa menüsünün dışında, sağ tarafta bulunan kitaba tıklayarak, hangi materyalleri ürettiğimizi ve köylülerimizin ne durumda olduklarını daha ayrıntılı biçimde görebiliyoruz. Ürettiğimiz binaların bazılarına tıklayarak da çeşitli işlemler gerçekleştirebilmek mümkün. Bazı yiyeceklerin üretimini arttırmak ya da alım / satım yapmak gibi.

Mutlu Köylü=İyi devlet

Aslında köylülerimiz konusunda takip etmemiz en önemli kısım, en sağ üst kısımda bulunan ikon. Burada, köylülerimizin mutluluk durumu gösteriliyor. Ne kadar çok materyal üretip satarsak, ya da üretilen yiyecek miktarı ne kadar fazla olursa, köylülerimizin mutluluğu da buna paralel olarak tavan yapıyor. Et avlamaları için avcıları görevlendirdikten sonra, üstüne bir de elma çiftliği üretirsek, çeşit artmış oluyor ve köylüler de seviniyor.

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder